Ieske?

De “roots” van Ieske (voor vrienden meestal: Ies) liggen in de muziek en in de buitensport. Al op hele jonge leeftijd speelde Ies als gitarist in de band van zijn vader (Hennie) en later gedurende vele jaren met de band “The Return”, waarvan nog een mooie krantenfoto in eetcafé Ieske hangt.

Na steeds meer in- en op de wilde rivieren over de wereld te hebben gevaren in een kayak of een raft, werd uiteindelijk (ruim 25 jaar geleden) “Team Fokiwa” opgericht.

Dit Team voer wedstrijden over de hele wereld en werden  bekend om hun vaarstijl en  de feesten die de teamleden organiseerden!

Samen met vele nationale- en internationale vaarders heeft Ies veel “fun on the rivers en on the road” gehad: onvergetelijke seizoenen in Frankrijk (camping eygliers) en Italie (camping il gatto e la volpe) waar raften en canyoning de dagelijkse werkzaamheden in de zomer waren.

In deze jaren was het in de zomer altijd spannend hoe hij de winter weer zou doorkomen. In deze periode ontstonden dan ook zijn -veelal parttime- werkzaamheden in de horeca. Daar werd het zaadje geplant, waaruit uiteindelijk eetcafé Ieske zou ontkiemen.

Inmiddels bijna 60 jaar oud, wilde Ies een nieuwe uitdaging en voilà: eetcafé Ieske werd geopend!
Bijna 60 jaar oud is inmiddels al weer even geleden 😉 bijna 65 klopt nu beter maar er blijven uitdagingen:
alweer bijna 2 jaar geleden is ies zelf de keuken ingedoken en met succes.
Alle stylen die hij tijdens zijn reizen over the world heeft geproefd worden nu verwerkt in lekkere heerlijke maaltijden.
Een heerlijke maaltijd voor een eerlijke prijs!
We don’t serve fast food we serve good food as fast as possible.

Met een ongedwongen sfeer, goed eten en lekkere drankjes is het goed toeven op het ruime terras of in de gezellige bar of eetzaal. De keuze van muziek is bij Ieske een belangrijke factor en daarom zal je er vaak een mix van Franse, Italiaanse, jazzy/relaxte muziek horen, op een gemoedelijk volume, zodat niets een goed gesprek in de weg zit. Tv kan en zal je niet vinden in dit eetcafé, daarentegen wél altijd een luisterend oor!

Voor diegene die vinden dat ik niet echt op de route zit hier aan de Lage Naarderweg 2: dat klopt. Wij zijn gewoon een andere route.

Groetjes en tot snel!

X

Ies